Skip to the content

Duurzaam

Met onze goed opgeleide en ervaren medewerkers én met moderne materialen en machines werken wij al vanaf 1973 aan het creëren van een schonere wereld. Iedere dag weer.

Ons bedrijf is volop in ontwikkeling als het gaat om het verduurzamen van onze processen. We hebben al stappen gezet met de inzet van elektrische auto’s en de implementatie van LED-verlichting op onze vestiging. Maar we gaan verder. Zo hebben we geïnvesteerd in duurzame materialen en middelen, waaronder de inzet van volledig biologisch afbreekbare en cradle-to-cradle (C2C) schoonmaak-middelenlijn waar al onze medewerkers mee schoonmaken. 

Cradle-to-cradle houdt onder andere in dat onze schoonmaakmiddelen gemaakt zijn uit materiaal dat al gebruikt is. Daarnaast worden de biologische en technologische kringloop van elkaar gescheiden. Afval = voedsel (en mag dus niet giftig zijn) en de rest moet in de technologische kringloop hergebruikt kunnen worden. Ook moeten de producten altijd een positieve voetdruk achter laten. Het afvalwater moet bijvoorbeeld schoner zijn dan het water waarop geloosd wordt. Met al deze elementen houden wij rekening. 

Naast de stappen die we al eerder hebben genomen, hebben we recent ook nieuwe duurzame plannen uitgevoerd. Zo hebben we in 2022 het dak van ons bedrijf uitgerust met zonnepanelen en werken we aan het opvangen van (afval)water voor het maken van gedemineraliseerd water. Dit water wordt onder andere gebruikt voor het reinigingen van zonnepanelen. Het restwater wordt gebruikt voor het ontstoppen van rioleringen.

Zo zijn wij constant in beweging om te kijken naar duurzame en verantwoorde oplossingen om de wereld natuurlijk schoon te maken!

 

Vrijblijvende offerte

Postbus 282
8600 AG Sneek

Tel. 0515-418100
info@vandijkdeboer.nl

Waar kunnen we je mee helpen?

Wij staan elke dag voor je klaar voor hulp en schoonmaakadvies.
Bel, mail of maak vrijblijvend een afspraak met een van onze specialisten.