Skip to the content

Zonnepanelen laten reinigen

Zonnepanelen laten reinigen

Uit de zonnepanelen die bij jou op het dak liggen wil je het hoogste rendement halen. Bij de aankoop heb je grondig onderzoek gedaan naar de kwaliteit van de zonnepanelen, dus daar maak je nu optimaal gebruik van. Om het rendement te behouden, is het essentieel dat je regelmatig de zonnepanelen laat reinigen.

Bij Van Dijk en De Boer beschikken we over de beste materialen en technieken waarmee we de zonnepanelen op jouw dak schoonmaken. En als we toch al bezig zijn, kun je ons ook inzetten voor gevelreiniging. Ontdek op deze pagina wat we voor jou kunnen betekenen. Liever een vrijblijvende offerte ontvangen? Klik dan op onderstaande knop.

Vraag een vrijblijvende offerte aan

 

Waarom je zonnepanelen laten reinigen?

Heb je zonnepanelen op het dak liggen, dan zijn ze blootgesteld aan alles wat zich in de natuur bevindt. Stof dat door de wind meegevoerd wordt, bladeren die van de bomen vallen en ontlasting van vogels. Dergelijke vervuiling blijft achter op de panelen en vermindert de opname van het zonlicht. Het maximale rendement dat je wilt behalen blijft dus uit.

Om die reden is het erg belangrijk dat je de zonnepalen laat reinigen. Verwacht je dat de regen het vuil wegspoelt? Voor panelen die zowel plat als schuin liggen, geldt dat ook na een regenbui het oppervlak niet volledig gereinigd is en dus lever je in op rendement.

 

Het rendement van je zonnepanelen optimaliseren

En dat is zonde. Je hebt immers geïnvesteerd in zonne-energie en daar wil je het maximale uit halen. Dan wil je voorkomen dat een laag zand of vogelpoep in de weg ligt. Wij adviseren om niet zelf het dak op te gaan en het vuil te verwijderen. Laat de zonnepanelen door ons reinigen. Afhankelijk van de hoogte gebruiken we onze materialen om vanaf de grond de panelen te kunnen bereiken. Of we klimmen met verantwoorde veiligheidsmaatregelen het dak op. Je kunt rekenen op een kwalitatieve reiniging van de panelen om nadien weer te profiteren van het hoogste rendement.

Maak naast onze specialistische reiniging van de zonnepanelen ook gebruik van onze deskundigheid op het gebied van gevelreiniging, zoals het wassen van ramen en reinigen van eventueel houtwerk. Wij kunnen je hier volledig in ontzorgen.

 

Zonnepanelen laten reinigen door Van Dijk en De Boer

Je wilt optimaal gebruikmaken van de zonnepanelen op jouw dak. En om dat te kunnen doen, is een regelmatige schoonmaak van groot belang. Laat de zonnepanelen reinigen door de specialisten van Van Dijk en De Boer. We zorgen ervoor dat iedere vierkante centimeter van de panelen vrij is om zonlicht op te kunnen nemen. Neem vrijblijvend contact met ons op en informeer naar de mogelijkheden voor een eenmalige of regelmatige reiniging van de zonnepanelen.

Contact

Ben je geïnteresseerd in de mogelijkheden die wij jou kunnen bieden met onze dienstverlening? Dan kun je altijd bellen naar 0515-418100 of contact opnemen via het contactformulier.