Skip to the content

4 schoonmaaktips voor thuis

4 schoonmaaktips voor thuis

Merk je dat je thuis regelmatig tegen een onverwacht ongelukje stuit waarbij vlekken ontstaan of dat een onaangename geur zich door de ruimte verspreidt? Of moeten de wekelijkse schoonmaakwerkzaamheden goed gebeuren, maar heb je daar onvoldoende tijd voor? In deze blog helpen we je met een aantal handige schoonmaaktips voor thuis en op kantoor die je gemakkelijk kunt toepassen. Lees bovendien hoe onze schoonmakers klaarstaan om de schoonmaakwerkzaamheden voor je uit handen te nemen.

1. Maak een plan of rooster voor het schoonmaken

Wil dat je huis of kantoor met regelmaat schoongehouden wordt zonder dat je overweldigd raakt door de hoeveelheid werkzaamheden? Maak dan een rooster waarin je de huishoudelijke taken opneemt. Omdat de frequentie per taak kan verschillen, kun je in het rooster goed bijhouden wat wanneer is uitgevoerd. Vooral bij taken die doorgaans minder vaak gedaan worden, is het handig te weten wanneer die voor het laatst onder handen zijn genomen.

Heb je een lijst met schoonmaakwerkzaamheden klaar, dan kun je er vervolgens voor kiezen de taken uit te besteden. Van Dijk en De Boer is een professioneel schoonmaakbedrijf dat werkt met ervaren specialisten. We gaan het rooster nauwkeurig af om de verschillende ruimtes schoon te maken. Ook specialistische zaken als het onderhouden van de vloer of het vegen van de schoorsteen vallen onder onze expertise. Wil je bijvoorbeeld dat de schoorsteen voorafgaand aan de winter wordt gecontroleerd en geveegd, dan komen we graag bij je langs.

Schoorsteenvegen schoonmaaktips

2. Altijd een gevulde voorraadkast met basisschoonmaakspullen

Schakel je onze specialisten in voor een grondige schoonmaak, dan gebruiken we daarvoor de beste reinigingsmiddelen en -technieken. Nu kan het onverwacht voorkomen dat er thuis of op kantoor een klein ongelukje gebeurt dat bijvoorbeeld een vlek in de keuken veroorzaakt. In dat geval is het handig om een standaard voorraad aan schoonmaakspullen te hebben. Hieronder volgt een lijstje met essentiële schoonmaakmiddelen die je standaard in huis hebt om dergelijke problemen meteen op te lossen.

  • Allesreiniger
  • Baking soda
  • Schoonmaakazijn
  • Chloor
  • Afwasmiddel

Schoonmaaktips voor thuis schoonmaakmiddelen

3. Voorkom nare geurtjes in huis

Wil je het thuis of op kantoor goed schoon hebben, dan is het ook belangrijk dat het er fris ruikt. Nadat we bij je langs zijn geweest om schoon te maken, verspreidt zich een aangename en frisse geur door de ruimte. Die frisse geur wil je uiteraard behouden. Toch kan het zijn dat er in de loop van de tijd toch onaangename geuren ontstaan, bijvoorbeeld als gevolg van (onzichtbare) etensresten in de koelkast of door de schoenenkast in de gang. Zorg in dat geval dat je de problemen bij de bron aanpakt:

  1. Vooral thuis kan het zijn dat je af en toe een onaangename geur ruikt die veroorzaakt wordt door een berg schoenen die in gang de wordt verzameld. Dit kun je oplossen door alle schoenen even buiten in de zon neer te leggen. Het zonlicht dient als desinfectiemiddel tegen bacteriën. Er bestaan ook deodoranten speciaal voor schoenen die voor een frisse geur zorgen.
  2. Onaangename geuren kunnen ook uit de koelkast of vaatwasser komen. Etensresten die in de koelkast achterblijven of bacteriën die na een vaatbeurt onvoldoende zijn verwijderd, kunnen deze geuren verspreiden. Maak beide apparaten daarom geregeld schoon door alle onderdelen goed af te nemen -gebruik hiervoor alleen heet water en een zachte doek- en etensresten te verwijderen.

4. Vergeet je keukenapparatuur niet

Voortbordurend op de keukenapparatuur, je maakt er bijna dagelijks gebruik van. Wat dacht je bijvoorbeeld van de waterkoker? Na frequent gebruik zie je langzamerhand meer kalkaanslag in de waterkoker ontstaan. Deze aanslag heeft invloed op de levensduur van het apparaat en op de smaak van je koffie of thee. Gebruik daarom een kopje met gelijke delen water en schoonmaakazijn die je even in laat koken. Je zult zien dat je met een afwasborstel de kalk gemakkelijk weer kunt verwijderen.

Keukenapparatuur reinigen

Schoonmaaktips van Van Dijk en De Boer

Deze handvol schoonmaaktips voor thuis en op kantoor helpen om een aantal praktische huishoudproblemen gemakkelijk op te lossen. Grotere en specialistische schoonmaakwerkzaamheden pakken wij graag voor je op. Met onze kennis en ervaring nemen we moeiteloos iedere ruimte onder handen om die vakkundig schoon en hygiënisch te maken. Meer weten over wat we voor jou kunnen beteken? Neem dan vrijblijvend contact op met onze schoonmaakspecialisten.

Waar kunnen we je mee helpen?

Wij staan elke dag voor je klaar voor hulp en schoonmaakadvies.
Bel, mail of maak vrijblijvend een afspraak met een van onze specialisten.