Skip to the content

4 redenen waarom professioneel vloeronderhoud belangrijk is

Het belang van professioneel vloeronderhoud

De vloer van het bedrijfspand of van je huis bepaalt de sfeer die je wilt realiseren. Een warme en donkere houten vloer of een strakke gietvloer, die heb je met zorg uitgezocht. De vloer wil je goed en mooi houden, wat betekent dat je aandacht hebt voor vloeronderhoud. Niet alleen het schoonmaken en stofzuigen maar ook het behandelen van de vloer. In veel gevallen is het belangrijk om vloeronderhoud aan een professioneel schoonmaakbedrijf over te laten. Dat heeft met verschillende redenen te maken die in deze blog aan bod komen.

1. Kennis over vloeren en materialen

Goed vloeronderhoud begint met parate kennis over de vloer en het materiaal. Hoewel het uiterlijk van een natuurlijk houten vloer overeenkomt met dat van een laminaatvloer, vragen beide soorten een totaal andere aanpak. Dit is ook het geval bij een pvc-vloer met betonlook die veel weg heeft van een betonnen gietvloer, het onderhoud van beide typen vloeren is totaal anders. Heb je die kennis niet in huis en pas je een onderhoudsmiddel toe dat niet geschikt is, dan kan dit vervelende gevolgen hebben voor de vloer. Bij Van Dijk en De Boer werken we met specialisten die precies weten welke behandelingen geschikt zijn per type vloer en hoe je de vloer schoonmaakt. Dit is dan ook een eerste essentiële reden om gebruik te maken van professioneel vloeronderhoud.

professioneel vloeronderhoud

2. Gebruik van de juiste middelen

Wanneer je je vloer wilt onderhouden, heb je daar de juiste middelen voor nodig. Ben je daar niet in thuis, dan kun je het risico lopen de verkeerde onderhoudsmiddelen te gebruiken. Bij professioneel vloeronderhoud door onze specialisten kun je erop vertrouwen dat dit risico uitblijft. We hebben een arsenaal aan middelen voor vloeronderhoud, waardoor we altijd het juiste middel voor jouw vloer hebben. Met de kennis over de vloeren en materialen weten we welke middelen we nodig hebben om het gewenste resultaat te krijgen.

3. Toepassen van onderhoudstechnieken

Hetzelfde geldt voor de technieken die we hanteren. Iedere vloer vraagt namelijk een andere behandeling waarbij diverse technieken toegepast kunnen worden. Sommige technieken moet je juist vermijden bij bepaalde type vloeren. Heb je daar geen kennis van en pas je een onjuiste techniek toe, dan kan dit verkeerd uitpakken voor de vloer. Professioneel vloeronderhoud is belangrijk omdat we met onze kennis en ervaring weten welke handelingen we wel en niet moeten verrichten. Dit geldt ook voor andere onderdelen in huis of op het bedrijf waar specialistische reiniging vereist is. Bij het vegen van de schoorsteen of het reinigen van zonnepanelen komen bepaalde technieken aan de orde die vaak alleen door een specialist goed uitgevoerd kunnen worden. Daarom is het in dergelijke gevallen essentieel de schoonmaakwerkzaamheden bij onze specialisten neer te leggen.

4. Goed resultaat met langere levensduur en mooiere uitstraling

Een laatste reden waarom we professioneel vloeronderhoud aanraden, omvat de voorgaande punten in deze blog. Want pas je de juiste kennis, middelen en technieken toe, dan leidt dat tot een optimaal resultaat. De levensduur van de vloer wordt verlengd en de uitstraling is vele malen mooier. De vloer is weer als nieuw, precies zoals je die voor ogen hebt.

Professioneel vloeronderhoud door Van Dijk en De Boer

De redenen voor professioneel vloeronderhoud zijn duidelijk. Het specifieke materiaal van de vloer heeft specifieke aandacht nodig in de vorm van de juiste middelen en technieken. Zeker een vloer waar intensief op wordt gelopen en zware meubelen op staan, wil je optimaal onderhouden. Bij Van Dijk en De Boer beschikken we over de kennis, middelen en technieken die ervoor zorgen dat het onderhoud van jouw vloer met het beste resultaat wordt uitgevoerd. Wil je weten wat we kunnen doen om jouw vloer te onderhouden? Neem dan vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie en persoonlijk advies.

Waar kunnen we je mee helpen?

Wij staan elke dag voor je klaar voor hulp en schoonmaakadvies.
Bel, mail of maak vrijblijvend een afspraak met een van onze specialisten.