Skip to the content

Waarom is schoorsteenvegen belangrijk?

Waarom is schoorsteenvegen belangrijk

Veilig stoken

Wil je de houtkachel tijdens de winter aanzetten? Met het hele gezin verzamel je je om het haardvuur dat een behaaglijke warmte afgeeft. Dat niet alleen, het warme licht en het knisperende geluid zorgen voor een knusse sfeer. Terwijl de temperatuur buiten richting of zelfs onder het vriespunt komt, geniet je binnen van een aangenaam warme open haard.

Doe dit alleen niet voordat je een schoorsteenveger hebt ingeschakeld. Het belang van schoorsteenvegen heeft namelijk alles te maken met veiligheid. Heb je in het voorgaande jaar gestookt? Dan is de kans aanwezig dat roetdeeltjes die niet volledig verbrand zijn, in het kanaal of de schoorsteen terechtkomen. Zou je opnieuw stoken, dan kunnen deze roetdeeltjes gaan smeulen en kan brand ontstaan.

Professionele aanpak van onze schoorsteenvegers

Wil je zeker weten dat je veilig kunt stoken? We raden je ten zeerste aan om het schoorsteenvegen over te laten aan een professional en dus niet eigenhandig aan de slag te gaan. Wanneer je een van onze specialisten langs laat komen, dan wordt de schoorsteen vakkundig gecontroleerd en geveegd. We hebben de kennis en de middelen waarmee we het kanaal volledig vrijmaken van resterende roetdeeltjes. Dat betekent dat jij na ons bezoek zorgeloos de haard kan aansteken.

Verzekeringstechnisch

Afhankelijk van de frequentie waarop je de houtkachel aanzet, komen we één of twee keer per jaar langs om de schoorsteen te vegen. We zorgen er dus voor dat de kachel veilig is om gebruikt te worden. Zou er desondanks toch brand ontstaan, dan ben je in eerste instantie niet aansprakelijk. Het wordt een ander verhaal wanneer je het schoorsteenvegen niet of zelf hebt uitgevoerd.

Waarom schoorsteenvegenWaarom schoorsteenvegen

Neem je contact op met je verzekering, dan is het belangrijk dat je kunt aantonen dat je veilig hebt gestookt en dat de schoorsteen van tevoren is gecontroleerd. Bewaar daarom de factuur die je na ons bezoek krijgt en waar de datum en handeling op vermeld staan. Om zeker te zijn dat de factuur niet verloren gaat bij de brand, kun je er een digitale kopie van maken.

Het belang van schoorsteenvegen door Van Dijk en De Boer

Veiligheid staat voorop, zeker als je in huis met haardvuur aan de slag gaat. Zorg er dus van tevoren voor dat je de nodige stappen zet en schakel een professionele schoorsteenveger. Schoorsteenvegen is belangrijk, want het is een relatief kleine moeite die grote gevolgen kan voorkomen. Neem daarom vandaag nog contact op met onze specialisten voor het maken van een afspraak en zit er deze winter warm én veilig bij.

Overigens zijn we niet alleen gespecialiseerd in schoorsteenvegen, ook andere vormen van reiniging bij jou thuis of op kantoor voeren we vakkundig uit. Ontdek wat we onder andere doen op het gebied van vloeronderhoud, ongediertebestrijding en reiniging van zonnepanelen.

Waar kunnen we je mee helpen?

Wij staan elke dag voor je klaar voor hulp en schoonmaakadvies.
Bel, mail of maak vrijblijvend een afspraak met een van onze specialisten.