Skip to the content

De rol van professionele schoonmaak bij hygiënenormen in het onderwijs

hygiënenormen in het onderwijs

Werk je in het onderwijs, dan zul je als geen ander weten hoe belangrijk het is de fysieke omgeving schoon te houden. Op basisscholen zijn de kinderen zich er niet altijd bewust van hoe om te gaan met elkaar en met spullen. Ook op middelbare scholen kunnen leerlingen het niet al te nauw nemen met het hygiënebeleid.

Omdat het belangrijk is de omgeving van de school optimaal te onderhouden en hygiënenormen voortdurend te handhaven, wijzen we je graag op de rol van professionele schoonmaak. Ontdek in deze blog wat we als schoonmaakbedrijf in het onderwijs kunnen betekenen en waarom onze rol onmisbaar is.

Uitdagingen van hygiëne in scholen

Met honderden leerlingen in één schoolgebouw is het onvermijdelijk dat bacteriën en bacillen zich gemakkelijk verspreiden. Vooral onder de jongste kinderen die met speelgoed spelen, speelgoed uitwisselen, zand van buiten naar binnen meenemen - dergelijke zaken brengen de nodige uitdagingen met zich mee als het aankomt op hygiëne. Juist in een omgeving als een school waar leerlingen worden blootgesteld aan tal van bacteriële bronnen, is het essentieel om het schoonmaakbeleid in orde te hebben. Mogen wij hier als professioneel schoonmaakbedrijf een rol in spelen, dan kun je rekenen op een optimale handhaving van de hygiënenormen op scholen.

Schoonmaak schoolgebouwen

De invloed van een schone omgeving op leerlingen en personeel

Het belang van hygiënenormen in het onderwijs is niet voor niets groot. In de eerste plaats omdat het op scholen veelal een uitdaging is de normen te handhaven, maar bovenal omdat een schone en gezonde omgeving een positieve invloed heeft op leerlingen, docenten en andere betrokkenen.

Een hygiënische omgeving, schone schoolbanken en opgeruimde lokalen zorgen voor overzicht en helpen leerlingen om zich beter te concentreren. Het voldoen van gestelde hygiënenormen draagt aanzienlijk bij aan het welzijn van de leerlingen en je ziet het in veel gevallen ook terug in de schoolprestaties die ze leveren.

Onze rol als professioneel schoonmaakbedrijf

Maak je gebruik van onze professionele schoonmaakdiensten op jouw school, dan kleven daar diverse voordelen aan. Allereerst bespaar je aanzienlijk in tijd en kosten, omdat je de schoonmaak niet zelf hoeft uit te voeren. Bij Van Dijk en De Boer hebben we jarenlang ervaring waarmee we heel efficiënt handelen en ons werk tegelijk zorgvuldig uitvoeren. Een tweede voordeel is dat we onze ervaring en kennis goed benutten om de reiniging met hoge kwaliteit uit te voeren. Op basis van de wensen die je vanuit school voorlegt, werken we met heldere afspraken en volgens een effectieve structuur.

Van Dijk en De Boer voor de professionele schoonmaak op jouw school?

Ben je op zoek naar een professioneel schoonmaakbedrijf dat structureel inzetbaar is voor de schoonmaak van de school? Schakel de specialisten van Van Dijk en De Boer in. We nemen de verantwoordelijkheid op ons om de hygiënenormen optimaal te handhaven. Wil je meer informatie over onze werkwijze en hoe we dat op jouw school kunnen doen? Neem vrijblijvend contact met ons op. We gaan graag met je om tafel om je wensen door te nemen en je te informeren.

Waar kunnen we je mee helpen?

Wij staan elke dag voor je klaar voor hulp en schoonmaakadvies.
Bel, mail of maak vrijblijvend een afspraak met een van onze specialisten.